Fem via

Definitivament, la Via Catalana fa molta por.

Primer la van voler ridiculitzar, minimitzant-ne la importància, per allò de provar sort i a veure si es desinflava abans de començar.

I en veient que no ha estat així, sinó que cada cop prenia i pren més volada i més abast, s’han començat a posar nerviosos.

De fet, el Concert per la Llibertat ja els va fer saltar les alarmes: poca broma això d’omplir el Camp Nou durant 6 hores, i reunir Titot, Dyango i Paco Ibáñez sota una mateixa causa…

Però la cosa ha anat a més, i no és tan sols per la quantitat de rèpliques de la Via que s’han anat organitzant arreu del món, sinó també el ritme trepidant de les inscripcions, que fan augurar un èxit rotund.

Un èxit que es reflecteix en la il·lusió que es palpa arreu. Persones de tota edat i condició que ja saben on seran: Ja fa dies, a l’AVE, tornant de Madrid, el que escriu va escoltar la conversa de dos companys de feina que comentaven el quin tram els havia tocat; converses de carrer, captades al vol; establir ràpidament complicitats amb desconeguts amb motiu de la ‘cadena’…
Sí, la il·lusió es palpa, i fa pensar en els versos que res no podran contra un poble alegre, unit i combatiu.

I, esclar, estan cada dia més nerviosos i ja no saben què fer:
Primer han estat els del 12O, que diu que contraprogramaran la Via i encerclaran la Sagrada Família… Deixant de banda la voluntat evident de buscar el conflicte i la crispació, ja que en aquest tram la Via ja hi passa, no deixa de ser una bona notícia: que contraprogramin, i així tindrem fotos per comparar i mostrar cada cop que ens parlin de la ‘Catalunya real’.

Però deuen haver vist que això no és prou, i han obert altres fronts (per cert, no hi vull incloure, aquí, els apèndixos que han anat sorgint, com l’Encerclem la Caixa o encerclem Trueta… tot i que d’entrada em costa no veure-hi una ‘mà negra‘ uns i altres s’han afanayat a insistir que ells sumen i complementen…).

Un altre front curiós, i que sembla que no passarà de falsa alarma, fou l‘amenaça del Comité d’empresa de TVC de fer vaga, precisament, el dia 11… Jugada mestra, si es concretés, d’alguns que fa uns dies votaven contra l’ERO al Parlament però que avui… ves quines coses… demanaven que es tanqués TV3.

Passat aquest sobresalt, el setge va continuar, ara ja més institucionalitzat i donant la cara, i el senyor Pere Navarro, cap del PSOE a Catalunya, ja ha demanat obertament, a tots els seus militants, que s’abstinguin de participar-hi. Casualitat o no, gairebé mateix dia llegíem la notícia (en un diari gens suspecte de ser afí a la causa) que les baixes al PSC ja es compten a centenars… Decebuts pera deriva assimilacionista del seu líder.

Òbviament, l’efecte que ha tingut sobre el ritme d’inscripcions tendeix a zero (si és que no té l’efecte contrari…)…

Seguim, que també han passat coses estranyes: com aquell missatge fantasma que va circular unes hores, on el Ciudadanos de Badalona animaven els seus socis, amics i saludats, a inscriure’s als trams més difícils d’omplir i després no presentar-s’hi, amb la idea, se suposa, que n’hi haurà prou que falli un tram perquè tota la Prensa libre de Occidente s’hi abraoni i demostri que el la Catalunya real era a la platja.

I tot i que en honor a la veritat s’ha de dir que no van trigar gaire a desmentir l’autoria, sí que hi va haver prou temps perquè més d’un dels seus acòlits celebrés la iniciativa.

IMG_2026[1]

Sigui cert o sigui fals… la idea ja ha estat llançada i no hem de descartar que alguns ‘per lliure’ la segueixin…

I, com que continua fent por i guanyant adhesions, deuen haver pensat que si no ho poden aturar, almenys mirem de desvirtuar-ho, no? i així és com els grums d’en Duran (ell ja no gosa, que prou que va fer el ridícul ara fa un any) ara demanen que se’n canviï el nom, i que si d’això, que perquè no la fem passar per carrers més discrets (això no ho han dit, però tot arribarà).

Per sort, però, nosaltres fem via, amb empenta, fermesa i il·lusió. Perquè nosaltres també sabem que res podran contra un poble alegre, unit i combatiu…

Jo, #ViaCatalana, i tu?

Anuncis

Els comentaris estan tancats.