Fem Via (2)

Si a primers d’agost la Via Catalana ja feia por, ara està provocant terratrèmols.

Ara mateix, a les 17:00h del 2 de setembre, aquestes són les dades d’ocupació de la Via:

Ocupació Via Catalana

(Cal felicitar, per cert, al creador d’aquesta pàgina, que dóna estadístiques de la Via en temps real, i que ens ha permès fer un seguiment gairebé al minut de com evolucionaven les inscripcions).

És a dir, a més d’una setmana vista, ja es pot considerar que l’èxit està garantit.

Si més no, l’èxit d’inscripcions, que altra cosa serà dur-la a terme satisfactòriament: un veritable repte logístic, i que és el que hi dóna més valor.

Suposo que és per això que aquestes darreres setmanes s’han multiplicat els atacs a la Via, en un desesperat intent de fer-la fracassar. Cal dir, però, que a mesura que passaven els dies anaven sent més grotescos i divertits, mentre que per altra banda, creixien els que anunciaven la seva assistència.

Així, vam tenir la impagable portada de La Razón… el mateix dia que la majoria de diaris seriosos destacaven la situació a Siria.

Com que això més aviat va fer riure, semblava que calia apujar una mica el to… però ara sin que se note el cuidado, tasca que els grans professionals de El Periódico sempre estan disposats a fer, i, també en portada, tenien el detall de fer-nos saber que això de la Via Catalana abertzalejava una mica: és a dir, que tocava treure el Cristo Gros però sense que es notés gaire… però com que a aquestes alçades ja estem tots una mica curats d’espants, la notícia ha passat sense pena ni glòria.

Una mica més de sort (mediàtica) sembla que tindrà la darrera ocurrència de Navarro, que sense mesurar gaire l’abast de les seves paraules, segons alguns; o sabent molt bé el que feia, segons uns altres (opinió que subscric totalment: intoxica que fa fort…), ha proposat la privatització de les manifestacions… bé, no sabem si de totes, o només de les que a ell no li convenen, demanat que l’ANC es faci càrrec de les despeses derivades de l’acte del dia 11, tal com fa el Barça els dies de partit…

No cal dir que les reaccions no s’han fet esperar, tot i que alguns, com l’inefable Rivera no han volgut perdre l’oportunitat de continuar confonent una mica més.

Però, de moment, malgrat els entrebancs, els atacs més o menys indissimulats, les amenaces de boicot… tot fa pensar que la Diada serà un èxit, precedida de l’èxit que està tenint la iniciativa en l’esfera internacional, que sota l’etiqueta #ViaCatalanaMon, que de la Xina a Austràlia, d’Hèlsinki a Johannesburg, està movilitzant milers de catalans arreu.

Veurem què ens deparen els propers 8 dies… però tot fa pensar que estarem distrets. Molt.

Facin el que vulguin: persistirem.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.