Votem? Votem!

Votar. Aquesta és la voluntat d’una gran majoria de catalans per al proper 9N. Volem votar.

Però… podrem? sembla evident que el Govern espanyol, ja sigui via TC ja sigui per altres mitjans, no ens ho pensa deixar fer. I nosaltres, què hem de fer?

Desobeir la llei, posar les urnes als col·legis i esperar que les vinguin a treure. Això és el primer que ens diu el cos. La sobirania no es pidola, s’exerceix, i, creiem, les imatges de la Policia Nacional enretirant les urnes posaran de manifest davant del món els dèficits democràtics que té Espanya (ai… com si al món això li hagués d’importar massa). D’acord, i després què?

O, suposem que no, que no envien la policia, perquè no els cal: perquè tenim un cens poc fiable, perquè no tenim eines per muntar les taules electorals, perquè el boicot unionista deslegitima del tot la consulta… acabarem votant, potser, però, servirà de res? Arenys va ser un punt d’inflexió, i va ser un dels detonants de tot el que ha vingut després, però, ara, de què serveix un altre Arenys? haurem votat i… cap a casa?

És a dir, que si no es pot votar amb garanties, votar per si sol no ens durà enlloc.

Però… volem votar? o el que volem és que aquest vot tingui algun efecte?

Perquè, i si… (i és un i si que no vol ser una veritat, sinó un element de reflexió) i si imaginem el següent escenari:

S’aprova la Llei de consultes, i el TC la tomba. I en la roda de premsa de valoració que (se suposa) farà el President, amb tots els mitjans nacionals i internacionals, amb tota l’atenció mediàtica que siguem capaços d’aplegar…  i si en en aquell moment el MH President de Catalunya convoca eleccions pel dia 9 de Novembre?

Algú dubta que (malgrat els intents de l’espanyolisme per evitar-ho) no seran unes eleccions realment plebiscitàries?

Algú creu que els partits que en surtin, si duen un programa clar, no estaran avalats, internament i externa, per proclamar una DUI, per forçar l’Estat a negociar?

No ho sé, desconec els detalls tècnics (si hi haurà prou marge de temps, etc.) però no tinc cap dubte que seria un gol per tota l’escaire.

I, òbviament, el dia 9 tots a votar!

Anuncis

2 responses to “Votem? Votem!

  1. Rossend Sanglas Ramon

    Un gran article. Absolutament d’acord. M’hi sumo.

    M'agrada